Nyhetsbrev for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 2. februar

Gir ikke opp kampen om Førdefjorden. Foto: D.Reiakvam / Norske Lakseelver

Miljøbevegelsen anker avgjørelsen om gruvedumping

Norske Lakseelver har støttet Naturvernforbundet og Natur og Ungdom i deres rettslige kamp mot å dumpe millioner av tonn gruveavfall i Førdefjorden. Miljøbevegelsen tapte saken i Oslo tingrett, men har nå anket domsavsigelsen. Siste ord er altså ennå ikke sagt. 

Risikorapporten kommer snart

Den 7. februar lanserer Havforskningsinstituttet den årlige risikorapporten for norsk fiskeoppdrett. Det vil være mulig å følge lanseringen på nett. Følg lenke her for å melde deg på.

Opprop om lukking av merder

Organisasjonene i Villaksalliansen har nylig publisert et felles opprop hvor de krever at oppdrettsanlegg må lukkes. Bak oppropet står Naturvernforbundet, Norske Lakseelver, Reddvillaksen, Sabima, Natur og Ungdom, BirdLife Norge og NJFF.
Hele oppropet kan du lese her.

Grønnvasking i Skottland

Skotsk oppdrettet laks bør ikke merkes som økologisk, mener tredve skotske NGOer, inkludert WildFish, Pesticide Action Network og Blue Marine Foundation. De mener at den negative miljøpåvirkningen fra oppdrettsindustrien i Skottland er i strid med prinsippene om bærekraftig mat. Les mer.

Patagonia lanserer kampanje på Island

Den 8ende februar lanserer Patagonia en storstilt kampanje mot lakseoppdrett i åpne merder. Kampanjen fokuserer på Island, hvor det MOWI-eide selskapet Artic Fish har hatt store rømminger fra de åpne merdene. Se mer om kampanjen her.

Stiller strengere nøyaktighetskrav

Fiskeridirektoratet er ikke fornøyd med rømmingstall eller nøyaktighet i den offentlige statistikken. Nå stiller de strengere krav. – Lav nøyaktighet knyttet til hvor mye fisk som står i merdene har vært en utfordring for Fiskeridirektoratet i en årrekke, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen. En ny rapport bestilt av Fiskeridirektoratet og FHF viser at det allerede ved utsett av fisk oppstår unøyaktighet av ulike grunner, og at fisken ofte ikke telles samtidig som den settes ut i den enkelte merd eller produksjonsenhet. Les mer her

Du kan følge Norske Lakseelver på Facebooknett Instagram og YouTube

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
Mailmojo