Nyhetsbrev for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 10. november

Stor stemning under innspurten på burunden om to døgn i Alta. Dette er som alltid rosinen i auksjonskatalogen, og gikk i år for ny rekord.

Ny rekord for Alta på Villaksauksjonen

To fiskedøgn i Alt gikk under hammeren for utrolige 520 000 kroner på Reddvillaksens årlige innsamlingsaksjon i går.

Øvrige bidrag fra valdeiere og elveeierlag innbragte 1 219 000 kroner. I tillegg kom inntekter fra donasjoner og auksjon av fiskeutstyr, bøker og annet. Totalen bikker dermed opp under 1,9 millioner. Dette er penger som går uavkortet til tiltak som Reddvillaksen støtter. Styreleder i Reddvillaksen, Jens Olav Flekke, annonserte før auksjonen at de nå allerede hadde 1,5 millioner som man kan søke på i år. Mer info om søknadsprosess kommer på nettsidene til Reddvillaksen.

Her kan du se video av innspurten på budrunden rundt Alta.

Norske Lakseelver gratulerer Reddvillaksen med ny rekord, og stor takk til Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI), som trofast donerer to døgn i verdens mest ikoniske lakselv. Også en stor takk til alle øvrige bidragsytere. Mange av disse er trofaste givere.

Knut Ståle Eriksen, primus motor i Sjøørretprosjekt Rogaland, mottok premien «Gullaksen 2023». Premien er Reddvillaksens jakkenål i gull, samt fiskeutstyr for 15 000 kroner fra Guideline. Eriksen donerte umiddelbart fiskeutstyret videre til barn og unge i Rogaland.

Eriksen holdt før auksjonen et innlegg hvor han beskrev hvordan de systematisk hadde jobbet i Rogaland med å kartlegge og restaurerer bekker og elver. Et arbeid til inspirasjon for alle fylker i Norge. Sigurd Hytterød fra Norske Lakseelver gikk gjennom årets laksesesong og hva som må gjøres for å bedre situasjonen. Han trakk fram Norske Lakseelvers arbeid med Havbruksutvalgets NOU som et eksempel på at vi kan løse oppdrettsproblematikken knyttet til åpne merder gjennom politiske løsninger.

Sigurd Hytterød fra Norske Lakseelver gjør seg klar til innlegg på Villaksauksjonen.

Før auksjonen holdt Ingo Asgeirson fra WWF Island et innlegg om den fortvilende situasjonen på Island, hvor rømming fra et MOWI-eid selskap nå truer genetikken til mange av de unike islandske laksestammene. På Island har også Björk engasjert seg mot lakseoppdrett i åpne merder. Her er hun intervjuet i musikkmagasinet Rolling Stone. Det ble også vist en trailer fra en kommende Patagoniafilm om villaksen, med bidrag fra Norge og Island. Filmen kommer over nyttår.

Husk at du på våre  nettsider kan følge laksenorge både med nyheter fra medlemselvene og nyheter fra andre media.

Du kan følge Norske Lakseelver på Facebooknett Instagram og YouTube

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
Mailmojo