Nyhetsbrev for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 6. januar

Ny video i vinterstormen

I serien vår om nasjonale lakseelver, presenterer vi i dag Neiden. Neiden ligger øst i Finnmark og renner gjennom både Finland og Norge. Filmen finner du på YouTube-kanalen vår.

Nyt den mens du drømmer om sommerens laksefiske.

Pukkellaksen i havet

Det kommer stadig ny kunnskap om pukkellaksen. Ikke overraskende slår havforskerne fast at den spiser det den kommer over i havet. Vårt standpunkt til hvordan pukkellaksen skal bekjempes, kan du lese her.

Oppdrett

Det er stadig nye kommuner som vedtar restriksjoner på oppdrett i arealplaner eller kystsoneplaner. Tromsø kommunestyre har nylig behandlany kystsoneplan, og bl.a. vedtatt at " Nye akvakulturanlegg på de tre godkjente arealene skal være rømningssikre og ikke slippe ut egg eller frittsvømmende stadier av lakselus". Dette er i tråd med den utviklingen Norske Lakseelver ønsker. Du kan lese mer om denne saken her.

Vannkraft

Midt i strømkrise og ropet om mer vannkraftutbygging, er det heldigvis forskere som holder hodet kaldt og påpeker at norsk vannkraft har langt igjen før den også tar hensyn til naturkrisa. Mer miljøhensyn må inn i konsesjonsvilkårene, påpekes det i denne kronikken. Norske Lakseelver er enige og vi har lenge påpekt behovet for bedre kraftverksreguleringer. Nye prognoser gir også betraktelig mer nedbør framover. Dette må komme elvenaturen til gode. Et interessant moment i denne saken, er at Mattilsynet nå endelig har kommet på banen når det gjelder fiskevelferd og kraftverk.

Du kan følge Norske Lakseelver på Facebooknett Instagram og YouTube

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo