Nyhetsbrev for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 4. november

Litt over 100 000 laks på kroken i sommer

Sportsfiskerne kunne glede seg over gode fangster i elvene rundt Trondheimsfjorden, mens det i resten av landet var mer ujevnt.

I fjor var det den dårligste laksefiskesesongen i elvene noensinne. En del av dette kunne forklares gjennom tørke og vanskelige fiskeforhold, men i år har det vært gode forhold mange steder. Totalfangsten burde derfor vært høyere.

Norske Lakseelver har som vanlig oppsummert resultatene landet rundt. Her finner du en utfyllende oppsummering av årets sesong.

Husk å melde deg på årets Villaksauksjon 9/11

Oversikt over det som auksjoneres finner du her. Mange spennende fiskemuligheter og bra utstyr. Påmelding sendes på e-post til: jonawalle@gmail.com.

Entre kr 200 - betales ved inngangen. Mrk. nytt lokale. Høymagasinet ved Akershus festning.

Det serverers mat, drikke og god stemning. Auksjonen overføres direkte på nettet, man kan by fra salen, delta med forhåndsbud eller ringe inn bud.

Krever korridor for sjøørreten under rullebanen

Norske Lakseelver, Stjørdalsvassdragets Elveeierlag og flere miljøorganisasjoner har fått medhold av Miljødirektoratet i sin klage på Nye Veiers framferd i forbindelse med utfyllingen av Hellestranda ved Stjørdalselvas utløp. NL krever nå at det åpnes en korridor for elv og fisk under rullebanen på Værnes. Du kan lese mer her.

Uansvarlig oppdrettsfirma i Sogn

Situasjonen rundt storrømmingen i Sognefjorden blir stadig verre. Med muligens 40 000 laks på rømmen siden 31. oktober, har Fiskeridirektoratet pålagt Aller Aqua å sørge for overvåking og uttak i følgende elver;

  • Indredalselva
  • Ytredalselva
  • Daleelva
  • Vikja
  • Ortnevikselva
  • Sogndalselvi
  • Årøyelva
  • Nærøydalselva
  • Flåmselvi
  • Aurlandselvi
  • Lærdalselva

Aller Aqua har frist på seg til 7/11 med å få på plass en profesjonell aktør som kan ta jobben. Selskapet har motsatt seg pålegget og sier det ikke er saklig grunnlag for beslutningen. De hevder at den rømte laksen har fjernet seg fra nærområdet og at den ikke er gyteklar.

Norske Lakseelver mener holdningen vitner om en utrolig useriøsitet hos oppdretteren, og om det virkelig er slik at fisken har fjernet seg fra nærområdet, får Aller Aqua sørge for gjenfangst i et betraktelig større antall elver i Vestland.

Det er imidlertid ingen ting som tyder på at Aller har rett. Vikja og andre elver står breddfulle av rømt fisk, og den er definitiv gytemoden. Ingen av forvaltningslagene har heller nådd fram til Aller Aqua, ettersom selskapets ansvarlige har gått fullstendig under jorden. Innslag på Nrk om den rømte laksen kan ses her.

Norske Lakseelver og medlemseleven i Sognefjorden vil forfølge denne saken, som med all tydelighet viser at dagens produksjonssystem med åpne merder er modent for skraphaugen.

Villaksnytt kommer i postkassa til abonnenter i disse dager. Magasinet er fortsatt gratis å motta. Send oss en e-post med navn og adresse om du vil ha det hjem. Digitalutgaver av eldre utgaver finner du her.

Du kan følge Norske Lakseelver på Facebooknett Instagram og YouTube

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo