Nyhetsbrevet for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 8. april

Laksenyheter

Norske Lakseelver har landsmøte 25/4. I den forbindelse arrangerer vi en fagdag med politikerdebatt den 26/4. Debatten og innleggene vil bli streamet. Følg med på Norske Lakseelvers facebookside for oppdatert informasjon.Politikere som foreløpig har meldt sin ankomst er; Ove Trellevik (H), Siv Mossleth (Sp), Birgit Oline Kjerstad (Sv), Arild Hermstad (MDG), Geir Jørgensen (R) og Linda Monsen Merkesdal (Ap). Vi gleder oss til en god debatt. Innleder før debatten blir Dag Hessen.

Hardangerfjordseminaret
Nå er det endelig klart for Hardangerfjordseminaret igjen, etter at Covid har stoppet det de to siste årene. Blant annet kommer leder i Vitenskapelig råd for lakseforvaltning, Torbjørn Forseth for å presentere den store rapporten om tilstanden i 1279 norske sjøørretelver. Du kan lese mer og finne påmeldingsskjema her. Datoen i år er 6-7 mai og stedet er som vanlig Nordheimsund.

Sjøørretstatus fra VRL
Vitenskapelig råd for lakseforvaltning har nå evaluert status for 1279 bestander. Du kan se bestandstatusen i et kart her. Ikke uventet er det lakselusa som er en stor bestandsdesimerende faktor.

Nye filmer på Naturkanal1
Norske Lakseelver fortsetter samarbeidet med Naturkanal1. I år blir det filmer fra følgende lakseelver; Gaula, Nausta, Flekkeelva og Eidselva i Vestand fylke, Orkla, Stjørdalselva, Skauga og Steinsdalselva i Trøndelag, samt Vefsna, Fusta, Drevja og Rana i Nordland. 

Om du vil se fjorårets filmer, finner du dem på Naturkanal1.

Ny mann i Norske Lakseelver
Vår fagansvarlige på vannforvaltning, Håkon Berg Sundet, takket i dag av etter flott innsats for villaksen. Han blir etterfulgt av Christian Hagstrøm, som starter 1/8. Vi kommer tilbake med en nærmere presentasjon av Christian i et senere nyhetsbrev.

 

Dukan også følge Norske Lakseelver på Facebook, nett Instagram og YouTube

 

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo