Nyhetsbrevet for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 17. desember

Fiskeriministern må ta ansvar for villaksen

Leder av Vitenskapelig råd for lakseforvaltning har bedt fiskeriminster Bjørna Skjæran ta en større del av ansvaret for villaksen.

Fiskeriministeren uttaler i saken at han vil samarbeide nært med klima- og miljøministeren, som har ansvaret for villaksen, om å videreutvikle trafikklyssystemet. I den forbindelse har Norske Lakseelver, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, WWF, Reddvillaksen, Norges Bondelag, Sabima og Norsk Friluftsliv sammen bedt om et fellesmøte med de to ministerne.

Skriv under for Førdefjorden!
Vi oppfordrer alle til å skrive under på kampanjen mot gruvedumping i Førdefjorden. Skjema finner du her. Underskriften din sendes til næringsminister Jan Christian Vestre. Husk å dele oppfordringen i sosiale medier.

Sjekk hvordan drivtelling utføres i Rauma
Veterinærinstituttet har lagde en flott video om gytefisktelling i Rauma.. Den anbefales for alle som vil se hvordan dette foregår. I samme serien har de også publisert en sak om gytefisktelling ved lysfiske om natta.

Får du en rømt oppdrettslaks i sjøen?
Du kan nå melde inn fangst av rømt oppdrettslaks og ulovlig fiske via et nytt skjema. Det finner du på Fiskeridirektoratets sider. Husk at rømt oppdrettslaks som fanges i elv alltid skal meldes til forvaltningslaget. Ta alltid skjellprøve. Nå har NINA avdekket at den rømte laksen også havner i svenske vassdrag. Merking av laksen hadde avdekket dette for lenge siden.

Miljøvernpris til sjøørretens ildsjeler
Samarbeidsprosjektet for å redde sjøørretens eksistens i Rogaland er tildelt fylkeskommunens miljøvernpris 2021. Vi gratulerer. Sjøørretprosjektet i Rogaland er et flerårig samarbeidsprosjekt mellom Norges Jeger- og Fiskerforbund Rogaland med sine lokallag, Statsforvalteren, fylkeskommunen, og kommunene i fylkets fire vannområder. Ryfylke Friluftsråd er også involvert i arbeidet med rydding av bekker og strender. Hovedmålet er å bedre vannmiljøet for å berge sjøørretens eksistens i Rogaland.

Se den nye sjøørretfilmen fra NL og NJFF
Sjøørreten er foreløpig nyeste film i vår animerte videoserie om lakseelva i samarbeid med NJFF. Her har animatør Per Trystad lagd en kjapp innføring i sjøørretens liv og problemer.  

I samme slengen minner vi om de andre filmene i serien. De egner seg spesielt godt i undervisningssammenheng, så om du er lærer og vil opplyse elvene dine om et tema, kan de trygt brukes.

God jul og godt nyttår til alle!

 

Du kan også følge Norske Lakseelver på Facebook, nett Instagram og YouTube

 

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo