Nyhetsbrevet for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 19. november

Villaksen i PO2, PO3, PO4, PO5 og PO7 sliter

På onsdag la ekspertgruppen for luseovervåkingen fram forskernes oversikt over påvirkningen på utvandrende villakssmolt fra oppdrett i de forskjellige produksjonsområdene.
Les mer her

Effekter av jordbruk og klima på vannkvalitet

Mer nedbør, og mer intens nedbør, fører til økt risiko for tap av partikler og næringsstoffer fra jordbruksområder. I sin ph.d. ved NMBU har Hannah Wenng studert sammenhenger mellom jordbruksdrift, klima og vannmiljø i små nedbørfelt. En oppsummering finner du her.

Fant smitte hos pukkellaks

Veterinærinstituttets helseovervåking av pukkellaks påviste ikke alvorlige meldepliktige fiskesykdommer. Viruset PRV-1 som gir hjerte- og skjelettmuskelbetennelse hos atlantisk laks ble funnet i pukkellaks fra tre elver. Det ble også funnet pukkellaks med en bakteriesykdom som vanligvis forekommer i varmere strøk og som kan gi infeksjon også hos mennesker. Les mer.

VRLs rapport kommer 23/11

Det meldes at den årlige rapporten over villaksens status lanseres 23/11. Vitenskapelig råd for lakseforvaltning (VRL) har hatt ekstra mye å gjøre dette året, ettersom det også kommer en utvidet statusrapport på sjøørret.

Ellers minner vi om seminaret  "Elfiske med båt" den 25/11 kl 19.00. Jon Museth, forskningssjef i NINA, foredrar om hvilke erfaringer de har gjort med sine to el-fiskebåter gjennom de siste 10 årene og hvordan overvåkning av lakseelvene våre nytter godt av disse erfaringene og mulighetene.  

Du kan også følge Norske Lakseelver på Facebook, nett Instagram og YouTube

 

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo