Nyhetsbrevet for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 23. juli

Hvordan er lakseforvaltningen bygd opp?

NINA har nok en gang lagd en knakende god og lettelst rapport om laks, og denne gangen er det forvaltningen som er tema. Formålet med denne rapporten er å beskrive forvaltningen av laks, hvem som utfører den og hvordan kunnskap om laks brukes i dagens lakseforvaltning. Anbefales!

NUSSIR starter arbeidet i Repparfjorden

Natur og Ungdom har samlet over 4500 personer som har sagt seg villige til sivil ulydighet for å stoppe utbyggingen av gruven i Repparfjorden. Gruveselskapet har fått tillatelse til å slippe 30 millioner tonn gruveavfall rett i den nasjonale laksefjorden. Protestleieren har vært på plass siden 23. juni og blir der til stortingsvalget. Det øynes fortsatt håp om å stoppe utbyggingen og tillatelsen til å dumpe avfall i sjøen. Norske Lakseelver heier på demonstrantene, og vi vil fortsette å bidra i saken om å stanse dumpign av gruveavfall i Norske fjorder. 

Gjenutsetting blir mer aktuelt - gjør du det riktig?

Gjenutsetting er aktuelt i alle vassdrag, enten om det gjelder fisk under minstemålet, fredet størrelse eller kjønn ifb lokale fiskeregler, eller fordi du bare har lyst til å gjenutsette uansett. Undersøkelser fra NINA viser at over 90 % overlever hvis man gjør det riktig! Stikkord er: 1) Gode forberedelser, 2) Rask kjøring og landing, 3) Skånsom behandling i vannet hele tiden, 4) Kontrollert gjenutsetting. Les vår artikkel som beskriver det hele nøye. Her er også pdf av vår Gjenutsettingsbrosjyre og vår Gjenkjenningsfolder, og link til en film som viser flere eksempler på god håndtering ved gjenutsetting. 

Dine medlemsfordeler som medlem i NL

Er du klar over alle de mange medlemsfordelene NL har for våre medlemslag? Lista er lang, og vi kan nevne bl.a. håndboka i oppsyn fra 2021, andre håndbøker, nettside for elva i med gratis etablering, rådgiving og hjelp i revisjonssaker eller andre fagsaker. Se hele lista her.

#norskelakseelver

Følg oss på instagram og del og kommenter ting vi legger ut gjennom sommeren. https://www.instagram.com/norskelakseelver/

Tag oss gjerne i stories og innlegg #norskelakseelver

 

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo