Nyhetsbrevet for glade lakser
Problemer med visningen? Åpne i nettleser
Nyhetsbrev fredag 18. desember

Lusedødelighet på utvandrende smolt 2018-2020

Vi har oppummert lusedødeligheten de tre siste årene for de mest utsatte produksjonsområdene.

Lusedødelighet i Produksjonsområde 10, 2018-2020

Produksjonsområde 10 dekker kystområdet fra Andøya lengst nord i Nordland og strekker seg nordøstover til Malangen nord for Senja. I området er også Vågsfjorden ved Harstad samt flere fjorder på fastlandet i Sør-Troms inkludert.

Lusedødelighet i Produksjonsområde 7, 2018-2020

Produksjonsområde 7 dekker kystområdet fra Flatanger i sør til Bindalsfjorden i Nordland og inkluderer blant annet Namsenfjorden og øygruppen Vikna.

Lusedødelighet i Produksjonsområde 6 2018-2020

Produksjonsområde 6 dekker kystområdet fra Hustadvika til Flatanger og inkluderer Trondheimsfjorden samt øyene Smøla, Hitra og Frøya.

Lusedødelighet i Møre og Romsdal (PO 5) 2018-2020

 Produksjonsområde 5 dekker Nord-Vestlandet fra Stadt til Hustadvika nord for Molde. Voldsfjorden, Storfjorden og Romsdalssystemet er de største fjordene i dette området.

Lusedødelighet på Vestlandet (PO3 og PO4) 2018-2020

Produksjonsområde 3 strekker seg fra Karmøy ved Haugesund til Sotra utenfor Bergen. Store deler av produksjonsområdet utgjøres av Hardangerfjorden med tilstøtende fjorder.  Produksjonsområde 4 strekker seg fra Bergen til Stadt og inkluderer blant annet de store fjordsystemene Sognefjorden og Nordfjord.

Lusedødelighet i Rogaland 2018-2020 (PO2)

Produksjonsområde 2 strekker seg fra Jæren til Haugesund på Sør-Vestlandet og dekker hovedsakelig Boknafjorden med tilstøtende fjordsystemer.
 

Rømminger
Det har vært mye rømming i det siste. Det tok MOWI tre måneder med hardt press fra elveeierlaget i Kvina og Norske Lakseelver å finne ut at fisken som strømmet til Kvina, Lygna og Sokndalselva kom fra deres anlegg. I tillegg er det nå klart at over 11 000 laks rømte fra SalMars anlegg på Smøla, og i Herdlafjorden er det fullt av regnbue med finneråte.

Norske Lakseelver har fokus på rømming framover og kommer til å ta den uholdbare og uoversiktelige situasjonen opp med politiske myndigheter over nyttår.

----

Dette blir siste nyhetsbrev i det spesielle året vi har vært inne i. Husk gode rutiner i høytiden og hold myndighetenes smitteråd, så samles vi alle rundt lakseelvene også neste år.

God jul og godt nyttår fra Norske Lakseelver!

. +47 91568229
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo